Skönhet & Mode

Accessoarer, Skönhet

Att tänka på när du köper nya smycken

Oavsett om du är på jakt efter något nytt eller bara råkar stöta på ett väldigt vackert smycke finns det saker du helst borde tänka på innan du slår till och köper något. Här delar vi med oss av några snabba tips.

Kommer det ”byta ut” ett gammalt smycke?

Ibland finner vi oss sluta använda ett smycke av en eller annan anledning som kanske inte är helt klart även för oss själva. Men om du hittar ett smycke som påminner mycket om ett du har men känner att det skulle passa bättre i nästan alla situationer kan du även tänka på vad du ska göra med ditt gamla smycke. Om det är ett smycke av ädelmetall kan du alltid sälja det då det kan ha ett bra grundläggande värde.

Hur många plagg kan du se dig bära det till?

Hur stor användning du kan få för ett smycke är också något du kan vilja tänka på. Om du endast ser dig använda dig till riktigt fina tillställning kan det ju vara klokt att titta lite extra kritiskt på prislappen igen. Värde för pengarna är trots allt något man alltid borde tänka på innan man köper något nytt.

Har du andra accessoarer som kompletterar det?

Mest troligt kommer du använda mer än bara detta smycke när det väl passar sig. Så vad har du som kan användas tillsammans med detta smycke? Tänk på allt från form och färg till storleken av det. Du vill ju till exempel inte använda för många stora smycken samtidigt för att få en bra balans.