Skönhet & Mode

Hår, Skönhet

Bästa knepen för ett vackert hår

shutterstock_95259577

Alla vill ha fint hår, vare sig man är kort- eller långhårig. Det kommer inte naturligt. Saker som vatten, solljus, kyla och styling kan göra håret skört och frissigt. Med metoderna nedan har du mycket större chans att få ett vackert svall.

Lufttorka håret

Låt håret torka naturligt istället för att använda fön. Fönens värme sliter på håret. För långhåriga kan det ta lång tid att få håret helt torrt: försök snabba på det med en handduk. Samla upp håret i en handduk och tryck, rufsa inte om och dra inte utan tryck ut vätskan.

Bra borste

En borste tar tag i hårstråna och försöker separera dem. Om borsten stöter på en tova drar den i hårstråna och sliter av dem. Använd en borste som är gjord för löshår: den är mycket skonsammare och reder smärtfri ut tovor.

Hårinpackning

Håret gillar egentligen inte att bli blött. Och schampo tar bort alla viktiga fetter som håret använder för att avvisa smuts. För att få tillbaka skyddet och fukten ska man använda en hårinpackning ungefär varannan vecka. Är håret väldigt torrt kan man använda det två gång i veckan tills det blir bättre.

Flätor i sängen

Påverkar mest dig med längre hår. Under natten gnider vi håret mot kudden. Det skapar tovor och är inte speciellt skonsamt. Gör en ny rutin på kvällen fläta håret. När det är en enda stor massa med hår som drar mot kudden blir skadan betydligt mindre.

Skydda håret utomhus

Under sommaren ska man gärna bära hatt eller keps för att skydda håret mot UV-strålarna. Under vintern måste man skydde det mot snö och kyla, stoppa in håret i en mössa. Och gå aldrig ut med blött hår på vintern.