Skönhet & Mode

Mode, Skönhet

Den ultimatan selfien med din iPhone

selfie

Bryr man sig om sitt utseende, gillar man nog att ta selfies. Det är kul att leka med bilder och fotografier. Tar man kort på sig själv har man alltid en modell nära till hands. Om du är sugen på att byta bild på Facebook eller Instagram, är det lättast att ta en bra selfie. Men hur tar man den ultimata selfien?

Telefonens utsida

Först och främst måste telefonen vara ren, fri från damm och smuts. Ta för vana att putsa telefonen, med fokus på kameralinserna. Man vill inte ta ett jättebra kort och sedan se att bilden blev dimmig.

Tänk också på vilket sorts mobilskal du har. Köp ett iphoneskal av bra kvalité som passar till din telefon och modell. Köper man ett billigare skal som sägs vara ”universal” kan skalet ligga lite under linsen eller hindra blixten, vilket leder till sämre bilder.

Ta bilden

Stå gärna vid en spegel så du kan använda den bakre kameran. Den främre kameran låter dig se dig själv medan du tar bilden, men på många iphonemodeller ger den främre kameran sämre bilder med dåligt ljus. Undvik selfiekameran och satsa på att se din reflektion i telefonen genom spegeln istället.

Eftersom vi inte är van att se oss på något annat sätt än spegelvänt (genom reflektioner) blir man sällan nöjd med sina bilder eftersom man då ser sig själv som andra ser en. Du kanske blir med tillfreds med kortet om du skaffar en redigeringsapp där du kan spegelvända bilden.

Filter

Lek runt med filter, ladda ner appar för stor variation och lek med kamerans effekter. Var inte rädd att experimentera med korten. Använd inte bara filtren som kommer med kameran eller Instagram, du kan få väldigt större utbud med andra appar. Med filter kan du dölja visa detaljer, ojämnt läppstift och rödblommiga kinder försvinner i svartvita bilder och med redigeringsverktyg kan du trolla bort finnen innan du lägger upp fotot på sociala medier.