Skönhet & Mode

Hår

Fixa vackert hår hemma

hair_long_woman

Under perioder kan håret kännas tråkigt och bli glanslöst. Enda räddningen kan vara ett besök hos frisören, men man kan få till ett vackert livfullt hår även hemma.
Din hårrutin kan behövas ses över. Användande av värmeverktyg sliter på håret och det är viktigt att alltid använda ett bra värmeskydd för att hålla håret i gott skick. Shampoo och balsam ska väljas utifrån din hårtyp och vad den just nu kräver, till exempel behöver ett torrt hår fukt. Gör regelbundet hårinpackningar för att vårda ditt hår, gärna en gång i veckan.

När så väl grunden för ditt vackra hår är klart kan du gå vidare med nästa steg. För att få håret fylligare eller längre, kan du med fördel använda löshår. Välj ett hår i bra kvalité som tål att behandlas som ett vanligt hår, då kan du forma det tillsammans med ditt egna.

Med en bra borste och en hårfön, kan du bygga volym i håret. Har du dessutom i bra produkter kan resultatet bli ett glansigt drömhår. Använd en volymmousse som du fördelar i håret och sedan fönar torrt i sektioner med stor rundborste. Ett platt glansigt hår får du lättast genom attanvända plattång.