Skönhet & Mode

Skönhet

Fördelar med ekologisk hudvård

En bra hudvårdsregim är nödvändig för att huden ska må bra och åldras med stil. Vi vill slå ett slag för ekologiska produkter och tänkte prata om de bästa fördelarna med ekoprodukter.

Stödjer rätt företag

När du köper ekologiska produkter stödjer du företag som vill göra något bra för naturen och miljön. Ta en titt på Ecoliving: deras produkter är alla ekologiska och följer strikta krav. Det betyder att företag måste se till att det de säljer är miljövänliga genom hela ledet, från råvara till färdig produkt. Det är såna företag man vill hjälpa att lyckas, inte de som säljer en bra produkt med på bekostnad av miljön.

Satsa på att köpa produkter från företag med Svanenmärkning eller andra märkningar som tyder på ett ekologiskt och långsiktigt tänkande.

Kända ämnen

En ekologisk hudkräm innehåller väldigt få ämnen och många gånger vet du precis vad dessa ämnen är. En ekologisk kräm bygger på olja och fuktrika ämnen som kokos, olika oljor, honung och aloe vera. Sedan kommer det till någon eterisk olja för doften och kanske ett hårdare material för en kräm som också används som peeling.

Du slipper stirra dig blind på en massa e-nummer som du inte har någon aning om. Eller stå med dålig samvete över att krämen innehåller palmolja, en miljöförstörande produkt då skogar skövlas för att få tag på råvaran. Du säkrar dig också från falska produkter som säger sig vara fuktgivande men innehåller stora mängder alkohol och konserveringsmedel som inte gör huden någon nytta.