Skönhet & Mode

Skönhet

Från grundläggande till avancerad hudvård

Att vårda sin hy är något man i många fall kan göra själv i hemmet, men det finns även den typ av hudvård som är bäst lämnad till experter. Här gör vi en snabb överblick på båda dessa typer.

Grundläggande hudvård

Som med allting annat när det gäller hudvård ska man alltid använda sig av produkter som är rätt för ens hudtyp. Detta är det mest grundläggande när det kommer till hudvård. Den hudvård man kan göra själv hemma börjar alltid med rengöring av huden. Vi kommer i kontakt med väldigt mycket under en vanlig dag, och detta inkluderar smuts och annat som vi helst inte bör låta ligga kvar på huden allt för länge. Använder man mycket smink kan det vara bra att göra detta i två steg, för att vara lite mer skonsam mot huden.

Efter detta kommer man att vilja återfukta huden. Med applicering av dagkräm direkt efter ansiktsvatten får man ett mjukt och härligt resultat. Dagkrämer hjälper också till att hålla en del orenheter från att fastna direkt på huden. På kvällen använder man istället en nattkräm, som i regel är lite fetare än dagkräm. Dessa steg är de mest grundläggande, och medan mycket mer går att göra i hemmet är dessa steg något som alltid bör finnas med i rutinen.

Avancerad hudvård

Den hudvård man använder hemma grundar sig på en hel del utveckling och har i många fall krävts avancerade tekniker, processer och maskiner för att slutföra, som vi sedan kan dra nytta av och enkelt använda oss av. Men det finns även andra delar av hudvård som kräver direkt användning av starkare ämnen, avancerade apparater och noggranna tekniker. För att kunna dra nytta av detta måste man vända sig till någon som vet precis hur dessa ska hanteras. Detta inkluderar saker som dermapen, injektionsbehandlingar, laser och IPL med mera. För att hantera dessa metoder krävs det att man vet precis vad man gör för att inte riskera att skada huden. Men när de utförs av experter kan man få fantastiska och långvariga resultat.