Skönhet & Mode

Skönhet

Praktiska skönhetstips

shutterstock_125241275

Medan det inte finns endast en väg till skönhet så är det klart och tydligt att det finns en hel del genvägar. Här ska vi ta oss en titt på några av dessa.

Rinnande maskara

Maskara verkar ibland leva sitt eget liv, utan någon förvarning så kan den börja rinna, och medan vissa packar ett litet kit för dessa nödfall är det andra som kommit på en mycket enklare lösning. Allt man egentligen behöver är en tops, en liten bomullstuss eller en bit toalettpapper och gnugga mot det utsatta området. Så länge det inte är fuktigt så kommer detta göra susen.

Missfärgade tänder

Missfärgningar kan uppstå av olika anledningar, tobak och kaffe är ju vanliga orsaker, men även vissa mediciner och sjukdomar kan påverka emaljens färg. Om man redan borstar regelbundet och missfärgningarna fortfarande sitter kvar kan det vara dags att testa antingen en tandkräm för vitare tänder eller satsa på en tandblekning.

När håret ser fuktigt ut

De flesta har säker hört att man inte ska tvätta håret varje dag, och medan det är sant att håret kan se bättre ut dagen efter det tvättades, är det också många som får hår som ser fuktigt ut efter en tid. En perfekt lösning på detta är att använda torrschampo, man bara sprejar på det och borstar så är det som nytt igen.

Behålla parfymdoften

Alla har nog använt parfym någon gång bara för att märka ett tag senare att doften lyckats rymt på något sätt. Som tur är finns det ett sätt att låta doften hänga kvar längre utan att behöva applicera nytt emellanåt, allt man behöver göra är att spreja ett par gånger i håret, det håller kvar doften mycket bättre än skinnet gör.