Skönhet & Mode

Accessoarer, Kläder

Rensa bort gamla kläder och accessoarer

Vårstädning är något som även bör sträcka sig till garderoben. Nu är ett perfekt tillfälle att ta itu med med detta projekt. Var det länge sedan sist du gjorde detta kommer här några tips som kan underlätta processen.

Plocka fram och sortera

Genom att plocka fram allt du äger och sortera upp allt i olika högar får du en bra överblick över allt du äger. Du kan också se om du har onödigt många eller allt för få exemplar av ett sortens plagg eller accessoar.

En kategori åt gången

Ta nu och tackla ditt sortiment en kategori åt gången. Tänk hela tiden på saker som skick, passform och om de faktiskt passar med din nuvarande stil. De plagg du omedelbart känner att du vill behålla kan få bilda en ny hög. Resterande kan du sedan besluta om de bör slängas eller om de är i gott nog skick för att doneras istället.

När du går igenom accessoarer som smycken kan du även tänka på om några skulle vara värt att sälja istället. Guldsmycken är helt klart de mest lämpliga kandidaterna och du kan läsa mer om hur du kan sälja dessa på sajten Guldpost.

Gör ett andra pass

Har du fortfarande kvar väldigt många av plaggen du började med kan det vara lägligt att göra ett andra pass genom varje kategori och vara lite mer kritisk och osentimental. Ifrågasätt om du verkligen kommer att använda plagget och i så fall, under vilka omständigheter.

Granska slutresultatet

När du sedan har sorterat bort allt som du inte ser dig själv ha någon användning för längre, kan det vara tillfälle att titta om det är dags att köpa nytt i någon av kategorierna. Har du exempelvis gjort dig av med nästan allt i någon av dem kan du säkerligen behöva ett eller annat tillskott.