Skönhet & Mode

Skönhet

Skönhetsregimen – det vi ofta glömmer

När det skrivs om skönhetstips på nätet eller i tidningar brukar all fokus ligga på ansiktet och håret. Det innebär att många skönhetstips faller i glömska. Skönhet är ett helhetsbegrepp som innefattar hela kroppen!

Händer och fötter

Ett par vackra händer och ett par fina fötter gör mycket för helhetsintrycket. På vintern brukar händerna bli torra och nariga, minusgraderna kan få huden så skör att den spricker kring knogarna. Beställ hem en fet handkräm som du smörjer in händerna med några gånger om dagen beroende på hur torra de är.

Fötterna får ta mycket stryk, intryckt i skor hela dagarna och de bär oss flera mil i veckan. Undersidan av foten blir hård med tiden och fötter som inte luftas eller rengörs kan drabbas av svamp och dålig lukt. Tvätta fötterna varje dag och försök att gå barfota hemma om du bär varma eller trånga skor hela dagen på jobbet. Behandla alltid fotsvamp och använd en fil för att få bort förhårdnader under fötterna. Om du inte tar bort dem kan de börja växa inåt och bilda en hålsporre som gör väldigt ont när du står eller går.

Tänderna

Du borstar dem morgon och kväll men har du funderat ytterligare på dem? Du antar att de sköter sig själ mellan tandborstningarna. Sverige har bra tandhälsa, internationellt sett, men många drar sig från att besöka tandläkaren och skjuter på viktiga behandlingar och lagningar på grund kostnaden.

Om du vill undvika de dyra lagningarna ska du använda tandtråd varje dag, hål uppstår gärna mellan tänderna. Tandblekning får tänderna att se vitare ut men gör inget för deras hälsa. Då är det viktigare med tandtråd, tandborstning i minst 2 minuter varje gång och att alltid gå på rutinkontrollerna.