Skönhet & Mode

Skönhet

Solen är hudens vän och fiende

När solen börjar titta fram igen efter vintern är det många av oss som är snabba med att utnyttja dygnets alla soltimmar. För många är det en regel att börja semestern med några rejäla solbrännor och sedan fortsätta att pressa för att få den perfekta färgen.

Men huden är som alla vet väldigt känslig och blir lätt förstörd i solen. En viktig faktor för att bibehålla en fin hud genom hela sommaren är att förbereda huden innan sommaren. Skaffa en hudvårdsrutin som ger din hud allt sen behöver i näring och fukt under hela våren för att ha den bästa motståndskraften. När sommaren väl kommer så öka på med fukt för att inte torka ur huden och se till att använda hög SPF.

Många trender går i vågor men de senaste decennierna är det den gyllenbruna huden som är på mode. Dessvärre har vi nordbor sällan fallenhet för att kunna uppnå den fina bruna huden. Det absolut bästa är med andra ord att vi med färre pigment begränsar våra soltimmar för att undvika cancerrisken. Men om du vill glida in brun och fin på sommarens fester så finns det lite tips och trix.

Den första och enklaste är kanske brun utan sol, även kallad BUS. Nu för tiden finns många populära varumärken som inte ger den klassiska orange tonen som brun utan sol brukade ge. Tar du dessutom en BUS-handske till hjälp så får du lättare en jämn och fin gyllenbrun ton. Använd lite produkt och massera in den för att få bästa resultatet. Spara armbågar, knän, fötter och händer till sist och ta ingen ny färg på handsken utan smörj in dem med resterna som redan sitter i handsken. Då slipper du få konstiga fläckar och mörkare områden.