Skönhet & Mode

Kläder, Mode, Skönhet

Sportigt mode

Att träna och sporta är en hälsotrend som varit en viktig del av svensk modekultur i flera år. Detta har lett till att sport- och träningskläder blivit vardagskläder som man kan ta på sig under shoppingrunda eller för att gå till kontoret.

Sportklänningar

sportKlänningar som är i funktionsmaterial är ett måste inför våren! Sportklänningen passar för lite volleybollspel på stranden, men går lika bra att bära när man sitter i innerstan och fikar. Många av dessa klänningar kan också liknas vid tunikor vilket gör att man kan kombinera dem med byxor och leggings för lite kallare dagar. Klänningar finns i flera modeller, det finns en typ för varje stil och kropp.

Adidas och Nike

Adidas är ett av de populäraste sportmärkena. Just detta märke ligger på topp och man kan ha tröjor, leggings, sockar och väskor med loggan och namnet. Köper man efter märke kan man vara säker på att beställa samma storlek varje gång och att kvalitén är den allra bästa. En stark två är Nike som har lite större storlekar.

Sport med vardags

Man kan gärna kombinera sin sportiga stil med sina vardagskläder. Ett snyggt exempel är träningsleggings med skinnjacka. Eftersom joggingskor blivit en del av vardagsgarderoben kan man gå bekvämt och korrigerat utan att offra sin känsla för mode. Joggingskorna passar till jeans likaväl som en kort sommarkjol. Vill man ha högklackat någon dag, är det igen som tittar snett för att man har med sig sina joggingskor som back-up när fötterna börja ömma.

Stora namnet följer efter

Det sportiga modet har inte bara gjort att sportmärkena kommit in i rampljuset, det har också gett de stora designerhusen chansen att skapa en sportkollektion. Modejätten Emporio Armani gick till exempel i sportmodets fotspår redan 2010 genom ett samarbete med Reebok. Detta startade en trend som fortgår idag där designernamn som tidigare fokusera på haute couture också kan skapar ett par schyssta träningsbyxor.