Skönhet & Mode

Skönhet

Ta hand om din hy

Då ansiktet är det enda som vi inte skyddar mot väder och vind så är det viktigt att man tar hand om sitt ansikte med rätt vård, att att skydda och återfukta ansiktet kan man säga är det viktigaste du kan gör för ditt ansiktes hy.

Det gäller att man både morgon och kväll rengör sitt ansikte och då med produkter som inte skadar din hy, de ska vara skonsamma men samtidigt rengöra så man blir av med den smuts man får, det finnas många föroreningar utomhus som fastnar i hyn.

Det finns massor med bra information att hitta på nätet om ansiktsvård så läs och ta tillvara de tips som ges. prova dig fram vad som passar din hy och ditt ansikte bäst. Alla har vi olika typer av hy och behöver olika rengöringar och återfuktning.

Att få bort sminkrester och för att huden ska bli neutral igen så kan ett ansiktsvatten vara bra för din hud, det finns flera sorter att välja bland. När huden är ren så ska den återfuktas, en dagkräm på morgonen och någon nattkräm som passar din hudtyp. Tänk dock på att kring ögonen använda någon anpassad kräm runt ögonen då huden är mycket känsligare där.

Sommartid så så ska alltid solskyddsfaktor användas, du blir brun även fast solkrämen är på och den minsta skyddsfaktorn som bör användas är 15, men det går att använda upp till 50 för att maximalt skydda ditt ansikte och andra delar av kroppen. Den dagliga återfuktande kräm som du använder sommartid kan med fördel innehålla solskyddsfaktor.