Skönhet & Mode

Underbart hårsvall

Det sägs att ”pengar inte växer på träd” vilket syftar på att man måste arbeta för att få förtjänst för det man gör. Detsamma gäller med hårvård. En snygg frisyr ”växer inte heller på träd” utan tar lång tid att skapa och grunden är en grundlig hårvård. Men den som lägger ner tid på sitt hår kommer även att få betalt för detta i längden.

Några saker man bör tänka på är:

1. Vårda

Det är ingen som klipper i sina kläder, tvättar det i fel antal grader och drar hårt i det. Lika noggrann man är med sina allra finaste plagg bör man vara med håret. De är nämligen lika känsliga. Även om det inte syns direkt så påverkas håret av en rad faktorer så behandla det som om det vore något fint och exklusivt. Då blir det också det i längden.

Vårdat hår

2. Borsta

Att borsta håret är bra men de ska göras på rätt sätt. För det första bör det aldrig ske när håret är blött. Detta eftersom håret är betydligt mer elastiskt när det är fuktigt. Detta i sin tur resulterar i att det är skörare. När man sedan kammar eller borstar bör man använda en bredtandad kam och aldrig dra och slita. Vill man sedan ta en fintandad kam kan man göra detta efter att den bredtandande kammen har hjälpt till med att reda ut tovorna.

Vackert hår

3. Rengör kammarna

Att duscha och rengöra sitt hår är det få som slarvar med. Men hur är det med kammar och borstar. Här samlas en mängd döda hudceller, damm och rester från de olika hårvårdsprodukter som används. Att använda sig av schampo är bra och utöver det kan man behöva komplettera med en liten nagelborste.

Modellhår

4. Undvik tovor

De som har långt hår kan lätt få problem med tovor. De som snurrar mycket på natten kan med fördel fläta håret på kvällen innan. På så sätt skapas inte många av de tovor som annars uppkommer när man snurrar runt i sängen.

Kammat hår

5. Maten

Håret, precis som hela kroppen, påverkas av vad vi äter. För att få ett fint och friskt hår ska man vara extra noga med B-vitaminerna samt E-vitaminerna.

Vitaminer

6. Fråga

En hårspecialist kan ofta se vad som ligger bakom olika hårproblem. Frisörer kan ofta mycket och kan hjälpa till med både råd och produkter. Finns det däremot hårspecialister bör dessa först och främst prioriteras då de har en fördjupad kunskap inom området.