Skönhet & Mode

Hår

Vägen till ett vackert hår

Håret utgör en stor del av hur vi ser ut, ofta får vi lite bättre självförtroende när någon ger oss en komplimang för just vårt hår eller vår frisyr. Men att underhålla ett vackert hår är inte helt enkelt, till att börja med måste håret vara välskött för att se bra ut. Därför blir steg ett att hitta en god hårvårdsrutin med schampo och balsam som är anpassade efter din hårtyp.

Utrustningen spelar roll

Det finns otaliga sätt att styla håret på och lika många misstag du kan göra på vägen. Ett grundläggande tips är att använda rätt verktyg för jobbet. Här lönar det sig att satsa på hög kvalitet gällande saker som borstar och hårtork. Val av redskap beror på vad det är för stil du normalt sett bär, men en bra fön är något som alla generellt sett borde ha i badrumsskåpet.

Minimera slitaget

En annan sak att tänka på vid värmestyling är att det också sliter på håret. Bättre redskap innebär mindre slitage men undvik ändå att till exempel rakföna håret varje dag. Dessutom är det viktigt att använda rätt stylingprodukter och i lagom mängd. Tar du för mycket av produkten eller fel sort kommer det istället att tynga ned håret som då ser livlöst ut. Välj gärna produkter som vårdar och formar samtidigt.